Zalig en hopsvruchtig alcoholvrij blondje

Fris en fruitig gehopt blondje, gebrouwen als lekker alcoholvrij alternatief voor smaakvolle streekbieren

Proef 'm nu!

Zalig en hopsvruchtig alcoholvrij blondje

Fris en fruitig gehopt blondje, gebrouwen als lekker alcoholvrij alternatief voor smaakvolle streekbieren

Proef 'm nu!

Onze bieren

Klootzakske

Belgian Style Tripel

Hete Klinke

Belgian Blonde

Tante Nonneke

Non Alcoholic IPA

Over ons

Het Klootzakske dankt zijn ontstaan en naam aan
een verrassingsweekend onder vrienden

Voor het vriendenweekend – thema maffia – hebben we een biertje gebrouwen naar onze smaak en “goesting” met als doel dit er te introduceren. De traditie wil echter dat voorafgaand aan het weekend de organisatoren stokken in de wielen worden gestoken, zeg maar “gekloot”.

Tante Nonneke Untapped Reviews

25000

Totaal

25000

Unique

200

Monthly

Cadeaupakketten

Een Vleugje Humor, Een Lading Plezier

Ontdek onze unieke Klootzakske en Hete Klinke cadeaupakketten, ontworpen om een lach te brengen en plezier te delen. Of je nu vrienden, familie of collega’s wilt verrassen, onze humoristische geschenken passen bij elke gelegenheid. Verwen jezelf of anderen en geniet van een vleugje humor en deugnieterij. Personaliseer desgewenst je relatiegeschenken voor een blijvende ontwapenende impact.

Ons Brouwproces

Ons Brouwproces

Nog voor het brouwproces worden de granen gemout in een mouterij. Graan (meestal gerst) wordt er geweekt, gekiemd en gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de zetmelen in het graan omgezet worden in suikers. De kwaliteit van het mouten is essentieel, aangezien het de basis legt voor de smaak en textuur van het uiteindelijke bier.

Stap 1: Schroten

Schroten is het vermalen van de gedroogde mout. Dit wordt gedaan om het zetmeel los te laten komen. Door deze korrels te breken, kan het daarin aanwezige zetmeel beter oplossen in het brouwwater. Dat wordt daarna afgebroken tot suiker en vervolgens door gist omgetoverd tot alcohol.

Stap 2: Maischen

Maischen is in het kort gezegd het laten oplossen van geschroot mout in water van een bepaalde temperatuur zodat de juiste stoffen vrijkomen en kunnen worden omgezet in suikers. Het mengsel wordt voor verschillende periodes tot verschillende temperaturen gebracht.

Stap 3: Klaren

Na het maischen is er een suikerrijke vloeistof overgebleven, waarin nog vaste bestanddelen ronddrijven. Deze bestanddelen (draf) zijn verder niet meer nodig en moeten dus worden gefilterd, dit heet klaren. De geklaarde vloeistof die overblijft wordt ook wel wort genoemd. De draf (gefilterde bestanddelen) worden veelal aan het vee gegeven.

Stap 4: Koken

Nu hebben we de basis van het bier: wort. Na het klaren wordt de wort gekookt. Dit is ook het punt waarop de hoppes worden toegevoegd. Hop wordt toegevoegd aan het bier om verschillende redenen. Het geeft een bittere smaak en zorgt voor een stabiele schuimkraag. Tevens zorgt het samen met het kookproces dat aanwezige eiwitten samenkomen en gefilterd kunnen worden.

Stap 5: Fermentatie

Na het koken is de wort klaar om te vergisten. De wort wordt gefilterd en gekoeld en gist wordt eraan toegevoegd. De gist zet de suiker om in alcohol en koolzuurgas. Er zijn 3 methoden van vergisting: spontaan, laag en hoog. Onze bieren worden op de laatste methode vergist. Bij hoge gisting wordt de wort verwarmd tot een temperatuur van 15 en 20 °C. De gist komt dan bovendrijven, vandaar de term hoge gisting. Deze manier van gisten is veel sneller dan spontane en lage gisting en duurt maar enkele dagen.

Stap 6: Lageren & filteren

Lageren is oorspronkelijk het op lagers in vaten te rijpen leggen van bier, maar tegenwoordig is dit het laten rusten van het bier voorafgaande aan het bottelen.
De lagering dient onder meer om het bier een smaakevolutie te laten doormaken.
Vaak wordt bier voordat het gebotteld wordt nog eens gefilterd. De gist wordt verwijderd en een helder bier is het resultaat.

Stap 7: Bottelen

Dit is het tijdstip waarop het bier over de flesjes wordt verdeeld. Bij speciaalbieren wordt net voor het bottelen nogmaals gist toegevoegd zodat er een hergisting op de fles kan plaatsvinden.

Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Blijf op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en spannende nieuwtjes
rondom Klootzakske bier. Proost op vernieuwing en smaak!

Klootzakske op Stubru

Vanaf eind november tot midden december loopt er andermaal een intensieve radio reclamecampagne op Stubru. Comedian & presentator Iwein Segers en zangeres

Lees meer »

Verkooppunten

Onze bieren zijn verkrijgbaar in zowat elke drankenhandel, maar ook in de meeste Delhaize & Carrefour supermarkten. Toch geen verkooppunt gevonden? Neem

Lees meer »

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief !

Om deze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.